Magyar Tudományos Művek Tára

nemzeti tudományos bibliográfia

Regisztrált szerzők keresése

Adatlap, táblázatok, publikációs lista

Folyóiratok keresése

Adatlap, értékelések, statisztikák

Közlemények keresése

Azonosító és értékelő adatok

Felhasználási Feltételek

Jelen weboldal és adatbázis üzemeltetője a Magyar Tudományos Művek Tára (továbbiakban MTMT), fenntartó intézménye a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ (1051 Budapest, Arany János utca 1., adószám: 15300289-2-41).

 

A weboldal használatára az alábbi feltételek érvényesek:

 

 1. Elfogadható használat

  Kedve szerint fedezze fel a weboldalt, használja keresőinket, illetve regisztrálva rögzítheti saját publikációs adatait adatbázisunba.

  Ennek során, kérjük, vegye figyelembe, hogy a weboldal használata és a beküldött anyagok a legkisebb mértékben sem lehetnek jogellenesek vagy sértők. Kérjük, a használat során tartsa be az alábbiakat:
  (a) ne sértse meg más személyiségi jogait;
  (b) ne sértsen meg semmilyen szellemi tulajdonhoz fűződő jogot;
  (c) ne tegyen semmilyen becsületsértő, pornográfiára utaló, rasszista vagy idegengyűlölő természetű, gyűlöletet keltő, erőszakra vagy rendzavarásra felbujtó kijelentéseket;
  (d) ne töltsön fel vírust tartalmazó vagy esetlegesen biztonsági problémákat eredményező fájlokat;
  (e) semmilyen egyéb módon ne veszélyeztesse a weboldal és az adatbázis biztonságát, sértetlenségét.

  Tájékoztatjuk, hogy az MTMT a jogellenesnek vagy sértőnek tartott tartalmat a weboldalról, illetve az adatbázisból eltávolíthatja. Továbbá az MTMT adminisztrátorai jogosultak a feltöltött információk, adatok valóságnak megfelelősségét, hitelességét ellenőrizni, s ennek hiányában az érintett adatokat korrigálni, vagy eltávolítani.

  Az MTMT adatbázis célja a hazai tudományos és oktatási tevékenységet végző intézmények és személyek publikációnak adatbázisba rendezése oly módon, hogy az ott rendszerezett adatok az egyes kutatók, oktatók, intézmények teljesítményérő reális, valós képet mutasson.

  Ennek érdekében közös érdekünk, hogy az adatbázisban szereplő személyek maguk is gondozzák, ellenőrizzék az adatbázisban róluk tárolt adatokat.

 2.  

 3. Adatvédelem

  Az Adatvédelmi Nyilatkozatunk a weboldalon megosztott minden személyes adatra vagy anyagra kiterjed. Erről bővebben az Adatkezelési tájékoztató-ban olvashat.

  Az ebben szabályozott törvényi felhatalmazás alapján végezzük feladatunkat a hatályos jogszabályok betartásával.

 4.  

 5. Szellemi alkotásokhoz fűződő jogok

  3.1. Az MTMT által szolgáltatott tartalom
  A weboldalon az MTMT által vagy nevében publikált anyagokhoz (pl. szövegekhez és képekhez) fűződő szerzői-, védjegy- és más szellemi alkotáshoz fűződő jogok jogosultja az MTA Könyvtár és Információs Központ, mint az MTMT adatbázis üzemeltetője

  A Felhasználó jogosult a weboldal tartalmából készült kivonatokat magáncélra (azaz nem kereskedelmi felhasználás céljából) sokszorosítani. E jog gyakorlásának feltétele, hogy a Felhasználó érintetlenül hagyja és tekintetbe veszi a szellemi tulajdonhoz fűződő jogokat, köztük az egyes tartalmakhoz kapcsolódóan feltüntetett szerzői jogokra vonatkozó nyilatkozatot.

  3.2. A Felhasználók által szolgáltatott tartalom
  A Felhasználó kijelenti, hogy a weboldalra általa feltett tartalomnak a szerzője vagy rendelkezik a tartalomra vonatkozó jogokkal (azaz a jogosulttól engedélyt kapott a tartalom megosztására).
  A Felhasználó belegyezik, hogy az általa feltöltött publikációs adatok a nyilvánossá tétel után megjelentethetők a felületen. Az adatbázisban tárolt személyes adatokhoz (melyek a felhasználók pontos azonosításához és a kapcsolattartáshoz szükségesek) kizárólag az adatkezeléssel felhatalmazott központi adminisztrátorok férnek hozzá, és azt minden körülmények közt bizalmasan kezelik.

  Tájékoztatjuk, hogy az MTMT jogosult az állami szerepvállalással létrejött publikációk adatainak rögzítésére, tárolására és megjelenítésére az érintett szerzők hozzájárulása nélkül is.

 6.  

 7. Felelősség

  Az MTMT mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a weboldalon található anyagok pontosságát, azonban nem vállal felelősséget semmilyen pontatlan információból, zavarból, az oldal elérhetetlenségéből vagy egyéb eseményből eredő közvetlen (pl. számítógép meghibásodása) vagy közvetett (pl. elmaradt haszon) károkért. A Felhasználó vállalja, hogy a weboldalon található anyagokat kizárólag saját felelősségére használja.

  A weboldal az MTMT weboldalán kívüli weboldalakra mutató hivatkozásokat tartalmazhat, így nincs ellenőrzése a harmadik felek weboldalai felett és nem feltétlenül támogatja azokat, illetve nem vállal felelősséget azokért, így azok tartalmáért, pontosságáért és működéséért. Így a legteljesebb mértékben arra bíztatjuk a Felhasználót, hogy ismerje meg és gondosan olvassa át a meglátogatott más weboldalakon elhelyezett jogi és adatvédelmi nyilatkozatokat, illetve ismerje azok esetleges módosításait.

  Amennyiben a Felhasználó külső weboldalt üzemeltet és a jelen weboldalhoz kíván hivatkozást létrehozni az MTMT ezt nem kifogásolja feltéve, hogy a Felhasználó a jelen weboldal pontos nyitóoldali URL-jét adja meg és semmilyen módon nem keltheti azt a látszatot, hogy az MTMT támogatná vagy hozzá kapcsolódna.

  Az MTMT nyitóoldaláról elérhető aloldalak, linkek hivatkozásait bármikor megváltoztathatjuk, így az ezekre mutató tárolt hivatkozások elérhetőségét, megfelelő működését nem szavatoljuk.

 8.  

 9. Kapcsolat

  Amennyiben bármilyen kérdése vagy észrevétele van a weboldallal kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségek egyikén:
  E-mail: support@mtmt.hu
  Telefon: +36 (70) 658-4148
  Amennyiben az adatbázis használatával kapcsolatos kérdése van, látogasson el a HelpDesk oldalunkra, ahol összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, illetve megtalálja a kérdéséban illetékes kollégák elérhetőségét.

 10.  

 11. Változások

  Az MTMT a jelen felhasználási feltételek módosításának jogát fenntartja. E felhasználási feltételek és az esetleges újabb információk áttekintése érdekében rendszeresen látogassa ezt az oldalt.

 12.  

 13. Irányadó jog és joghatóság

  A weboldal elsősorban magyarországi felhasználók számára készült. Az MTMT nem tesz arra irányuló kijelentést, hogy a weboldalon található anyagok és információk Magyarországon kívül megfelelőek vagy elérhetőek.

  A Felhasználó a weboldal látogatásával elfogadja, hogy a weboldal használatából származó vagy azzal kapcsolatos vitákra és követelésekre Magyarország joga alkalmazandó. Az esetleges jogviták eldöntésére Magyarország bíróságai rendelkeznek kizárólagos joghatósággal.

  Felhasználó a weboldal látogatásával elfogadja a jelen Felhasználási feltételeket.